Erkki, Vadelma, Veikko ja Inkeri

Erkki, Vadelma, Veikko ja Inkeri
Piirtäjä: Marja Erkilä

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Erkki

Piirtäjä: Marja Erkilä
Heräsin aamulla seiskan maissa ja oli aivan karmea darra! Menipä eilen myöhään… Eiliset röökit ja oluet maistui vielä kielen päällä kun menin suoraan sängystä ikkunalle röökille. Poltin siinä parit tupakit. Ei tehnyt yhtään mieli aamupalaa eikä kyllä kiinnostais mennä kouluunkaan järisyttävän darran takia. Taas ei huvita mikään, eikä eilenkään menny lujaa.
Kouluun kävellessä poltin vielä päivittäisen koulumatkaröökin, että niksat ei iske heti ekalla tunnilla. Vihdoinkin alkoi hedari vähän helpottamaan, mutta olo on muuten ihan täys nolla. Väsyttää niin pirusti eikä mikään oikeen tunnu miltään tänäkään aamuna.
Aamupalan skippaamisen takia ootin ruokailua koko aamun. Ajatukset pyöri jossain ihan muualla kuin äikän tunnin esseissä. Väsyttää. Darra ei helpottanutkaan kun se yhen röökin ajaksi, mutta ruokahalu oli tullu takasin. Olin ihan karsee nälkä! Söin mahan täyteen ja heti syömisen jälkeen rupes tekemään röökiä mieli. Lähdin sitten käymään totutulla ruokatupakalla. Piti varoa matikan opettajaa, joka tiiraili tupakkapaikan suuntaan. Sama se on kerralla polttaa kaks, en kuitenkaan ihan kohta oo pääsemässä tupakille.
Koulu loppui kolmelta, jonka jälkeen lähin kotia. En jaksa lähtee Peran luokse mihin muutkin luokkalaiset meni. Ei vaan jaksa taaskaan. Darra vielä tuntui päässä, mutta sillähän se lähtee millä on tullutkin. Kävin Peran hankkimat oluet ja viinapullon kellarista jemmasta ja aloin kiskomaan. Röökiä meni koko aski, piti käydä ärrällä. Pera soitteli, että pitäis lähteä niiden kaa leffaan. En mä jaksa. Jos tää ahistus katoais tällä viinalla…

Kotitehtävä: Tarkastele päivän aikana mielialasi muutoksia ja kirjaa ne ylös. Tarkastele mihin kellonaikaan mielialasi mahdollisesti muuttuu/muuttuuko ollenkaan ja mistä asioista mielialan muutokset voisivat johtua. Vertaile myös mielialaasi ja sen muutoksia eri vuodenaikoina ja onko vuodenaikojen ja mielialan muutosten välillä yhteyttä. Kirjaa ylös ainakin viisi mielialaasi liittyvää havaintoa  yhden päivän ajalta ja liitä kotitehtävä blogiin.


Pohtikaa millaisia ongelmia hahmolla on hyvinvoinnissa terveystiedon näkökulmasta.

Mitä kansansairauksia kuvauksen perusteella hahmolla voisi olla 35 vuoden päästä?

Miten kansansairaudet vaikuttavat yhteiskuntaan?


Luo hahmolle kaksi tulevaisuuden kuvaa kun hahmo on 50-vuotias: positiivinen ja negatiivinen.

 

 
vinen ja negatiivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti